Підбито підсумки конкурсу для журналістів

 22 травня 2006 року було проаналізовано оцінки експертів-членів журі та підбито підсумки конкурсу на краще висвітлення у засобах масової інформації теми реформування системи охорони здоров’я в Україні та діяльності проекту Європейського Союзу «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я в Україні”.

Всього було отримано 107 матеріалів, від 29 авторів з різних регіонів України. З них 6 матеріалів – телевізійних.

 Підбивши підсумки конкурсу, члени Оргкомітету

Вирішили: переможцями журналістського конкурсу, оголошеного Проектом ЄС «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я України» разом з інформаційними партнерами УОЦР, проектом ЄС «Підтримка розробки медичних стандартів», міжнародною НУО «Жіноча громада», Інформаційним відділом Представництва Єврокомісії, Міністерством охорони здоров’я та ін.

Визнати:

 У номінаціях №1,3,4,7-  у зв’язку з відсутністю відповідного рівня матеріалів переможця не визначати

У номінації: краща програма, серія програм на регіональному телебаченні – серію передач у програмі «Ваше здоровя», Житомирська ОДТРК,  журналістки Людмили Натикач.

У номінації: краща публікація/серія публікацій у центральних друкованих або електронних ЗМІ -  статтю „Справа не в грошах, а в їх ефективності” журналістки Тетяни Мойсеєвої (псевдонім Капуста) в газеті «Урядовий кур’єр»

У номінації: краща публікація/серія публікацій в обласних друкованих або електронних ЗМІ) – статтю „Украинскую медицину лечат по европейским рецептам”, журналістки Лариси Васильєвої з інформаційно-аналітичного тижневика «Взгляд», м. Херсон

У номінації: спеціальній для ЗМІ з пілотних регіонів окремо район і область – статтю „Вибирати собі лікаря? Золочівці не проти...” та серію інших статей журналістки Інни Погорілої з обласної газети «Слобідський край», м.Харків;

серію статей журналістки Таміли Знайдюк з районної газети «Перемога», смт Попільня, Житомирської обл.

За системне висвітлення реформування сфери охорони здоров’я і всебічну підтримку впровадження Проекту у спеціалізованих медичних виданнях – нагородити  такі ЗМІ: газети  «Ваше здоров’я», «Пульс» (Житомир), тижневик «Аптека», журнал «Главный врач» (Дніпропетровськ), та, зокрема журналістку газети „Пульс” (Житомир) Емму Будник, яка особисто написала понад 20 статей.

 Переможці конкурсу будуть запрошені на фінальну конференцію Проекту ЄС, яка відбудеться 29-30 червня у м.Києві, де і будуть відзначені цінними призами.

 Організаційний комітет дякує усім, хто надіслав свої матеріали на конкурс, багато з них справді заслуговують високої оцінки, але в змаганні  завжди перемагають сильніші.

Бажаємо вам творчої наснаги, успіхів і перемог в майбутніх конкурсах.