Проект Європейського Союзу "Фінансування та управління у сфері охорони здоров'я в Україні" 18 -20 травня 2004 року проводитиме відкритий семінар на тему: " Медичне страхування: уроки Європейського Союзу". В ході семінару доповідачі з Чеської Республіки, Естонії, Німеччини та Польщі поділяться досвідом запровадження страхової медицини в цих країнах, розкажуть, які зміни принесла з собою нова система.

Робота семінару включатиме проведення пленарних сесій, обговорення за круглим столом в трьох робочих групах, презентації та прес-конференцію.

Програма семінару передбачає висвітлення наступних питань:

  • Закон про загальнообов'язкове медичне страхування (як покращити законопроект про загальнообов'язкове медичне страхування в Україні).
  • Критичний аналіз системи страхування в країнах ЄС а Східної Європи ( які з реформованих систем охорони здоров'я ближчі до майбутньої української системи та чому).
  • Управління та фінансування в сфері охорони здоров'я в перехідний період ( що треба зробити в кожній з лікарень та поліклінік, для того , щоб відповідати вимогам, необхідним для запровадження системи страхування.)
  • Підтримка місцевих органів влади в перехідний період ( яким чином місцеві органи влади підтримувати зміни в районних лікарнях та поліклініках).
  • Контроль за процесом реформи і зв'язки з громадськістю (приклад Польщі).

До участі в роботі семінару запрошено представників Міністерства охорони здоров'я України, Верховної Ради, керівників медичних установ, науковців, журналістів.