Заключна Конференція проекту ЄС "Фінансування та управління у сфері охорони здоров'я в Україні"

Проект Європейського Союзу "Фінансування та управління в сфері охорони здоров'я в Україні" в рамках своєї діяльності 29-30 червня 2006 року проводить заключну конференцію, на якій буде підбито підсумки його діяльності. Дана конференція відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 9, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, аудиторія № 3. Початок роботи конференції о 9.00.

Проект ЄС «Фінансування та управління в сфері охорони здоров’я в Україні» є частиною технічної допомоги Європейського Союзу. Завдання Проекту полягає в сприянні розвиткові ефективного та дійового фінансування та управління в секторі охорони здоров'я, в тому числі через створення сприятливих умов для запровадження у перспективі соціального медичного страхування. Все це має сприяти досягненню такої надзвичайно важливої для суспільства стратегічної мети як поліпшення якості та доступності медичного обслуговування і в результаті - покращення стану здоров'я населення.

У рамках впровадження проекту ЄС «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я в Україні» на прикладі двох районів (Попільнянського району Харківської та Золочівського району Житомирської областей) було практично доведено, що заклади охорони здоров’я можуть працювати більш ефективно в межах наявного фінансування та в рамках чинного законодавства.. Головними чинниками успіху стали автономізація медичних закладів та запровадження контрактних відносин між постачальниками та споживачами медичних послуг. Початком реформування було перетворення районних лікарень на комунальні підприємства та створення районного відділу охорони здоров’я, що діє як замовник медичних послуг. Крім того в рамках роботи Проекту для пілотних регіонів розроблено спеціалізовані комп’ютерні програми, що допомагають оптимізувати процес реєстрації пацієнтів, бухгалтерського обліку, розрахунку собівартості послуг, бюджетного та статистичного звітування.

Досвід Проекту сьогодні впроваджують інші райони Харківщини, Житомирщини та Полтавщини, міста Рівне, Євпаторія (АР Крим), Стебник (Львівська обл.), Дніпродзержинськ (Дніпропетровська обл.).

За додатковою інформацією журналістам звертатись до експертів проекту зі зв’язків з громадськістю Любові Батіг 8 050 3346650 та Наталії Лучшевої 8067 277 1017, 257 24 42.